Tilaus- ja toimitusehdot

Tilaus- ja toimitusehdot

Kaikissa tuotteissa toimituskulut Suomeen sisältyvät hintaan. Voimassaoleva hinta on hinta, joka on mainittu yrityksen hinnastossa ja/tai myynti-ilmoituksessa osoitteessa www.ostanetista.net. Voimassaoleva hinta on Euroissa (EUR). Yritys pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin. Verkkokaupan kuvat ovat viitellisiä ja mikäli ilmoituksessa myydään esimerkiksi kännykän autotelinettä, niin kuvissa mahdollisesti näkyvät autot, tietokoneet tai puhelimet tms. eivät sisälly kauppaan.

Mikäli haluat tuotteen/tuotteet toimitettavan jonnekin toiseen maahan, niin se on mahdollista ja yleensä ilman lisäkustannuksia (poislukien Afrikka, Italia, Venäjä ja Itä-Eurooppa). Kysy kuitenkin aina asiasta etukäteen ennen tilaustasi, niin vahvistamme asian.

Tarkista tilaustasi tehdessäsi, että antamasi osoitetiedot ovat varmasti oikein, koska tuote lähetetään antamillasi tiedoilla. Jos haluat tuotteen lähetettävän johonkin muuhun osoitteeseen esimerkiksi lahjaksi, anna toimitusosoite toimitustietojen yhteydessä tilausta jättäessäsi.

Suoritettuasi ja vahvistettuasi tilauksen saat sähköpostiisi automaattisesti viestin, jossa on mukana muun muassa tilausnumerosi, tilauksen yhteenveto, maksuun tarvittavat tiliyhteystiedot jne. (Huom.! Mikäli et saa automaattisesti viestiä tilauksesi jälkeen, niin lähetä meille sähköpostia ja tarkastamme tilauksesi ja lähetämme tilausvahvistusviestin sinulle. Tarkasta kuitenkin tätä ennen vielä sähköpostisi roskapostikansio - jotkin sähköpostipalvelut tulkitsevat viestejä herkästi roskapostiksi, vaikka ne eivät sitä olisi.) Tilauksen jälkeen sinulla on 14 vuorokautta aikaa maksaa tilauksesi.

Pyrimme saamaan tuotteen/tuotteet toimitukseen 48 tunnin sisällä siitä, kun suoritus näkyy tilillämme (poislukien viikonloput ja arkipyhät). Toimitusaika riippuu lento- ja maapostin nopeudesta ja on yleisimmin alle 15 työpäivää. Suuret kansalliset (esimerkiksi kiinalaisen uuden vuoden vietto) tai kansainväliset juhlat (esimerkiksi joulu) yleensä pidentävät jonkin verran toimitusaikaa. Mikäli maksupäivästä on kulunut 55 päivää ja tilauksesta ei ole tehty selvityspyyntöä sähköpostitse asiaspalveluumme, niin katsomme tuotteen toimitetuksi. Tämä sen vuoksi, että tuotelähetysten selvittäminen on eri postipalveluilla rajattu tiettyihin aikajaksoihin. Lähetämme kaikki tuotteet tarkastettuina ja ehjinä. Jos tuotteessa on huomauttamista, niin ota välittömästi yhteyttä meihin. Palautus- ja valitusaika on 14 vuorokautta tuotteen saapumisesta. Tuotteen palauttamisesta ilmoittamiseen löydät erillisen lomakkeen nettikaupppamme sivuilta tai voit ilmoittaa asiasta suoraan sähköpostitse asiakaspalveluumme. Tarvittaessa tuote tulee lähettää tilaajan kustannuksella antamaamme palautusosoitteeseen. Palautettu tuote tarkastetaan ja lähetämme sitten uuden tuotteen ilmaiseksi tilalle. Maksupalautuksia ei suoriteta rahana, jos asiasta ei ole erikseen näin sovittu. Palautukset tapahtuvat tilattuina tuotteina, vastaavina tuotteina tai muina asiakkaan valitsemina arvoltaan samankaltaisina tuotteina.

Tuote saapuu suoraan postiluukkuusi tai lähipostiisi (maksikirjeet ja paketit) ihan samoin kuin Suomestakin lähetetty tuote. Mikäli olet tilannut useita erilaisia tuotteita, niin ne todennäköisimmin saapuvat omissa erillisissä lähetyksissään. Jos tilaaja kieltäytyy vastaanottamasta lähetettyä tilausta tai ei nouda sitä postikonttorista, niin katsomme sen toimitetuksi.

Huomaa, että emme lähetä mitään tuotteita postilokero- tai poste restante  -osoitteisiin eli kerro tarvittaessa jokin katuosoite, johon voimme tuotteen/tuotteet lähettää.
 
TullausTurva -palvelu
Huomaa ostoksia suunnitellessasi, että suurin osa tuotteistamme sisältää ilmaisen TullausTurva -palvelun. Jos tuotelähetyksesi vaatii tulliselvitystä, niin TullausTurva -palvelumme sisältää tullauspalvelun kokonaisuudessaan mukaanlukien paperityöt ja tullin vaatimat maksut. Tilatessasi tuotteen/tuotteen meiltä voit täten olla varma tilaamasi tuotteen/tuotteiden kokonaishinnasta ja siitä, että sinulle ei tule ylimääräisiä kuluja tai maksuja.
 
Toimitustavat
Käytämme lähetyksiin kansainvälisiä pakettijakeluyrityksiä ja postipalveluita (EMS, DHL, UPS, Royal Mail, China Post, Hong Kong Post, Fedex jne.).
 
Varastotilanne
Pyrimme poistamaan loppuunmyydyt tuotteet valikoimista välittömästi, mutta mikäli jokin tilaamasi tuote on loppu, ilmoitamme siitä välittömästi.
 
Vastaanotto
Jos ostaja kieltäytyy vastaanottamasta lähetettyä tilausta tai ei nouda sitä postikonttorista, niin katsomme sen toimitetuksi.
 
Verot
1.1.2013 alkaen korkeintaan 22 euron arvoiset yksittäiset ostokset ovat verovapaita.  Ostaja vastaa kaikista veroista ja tullimaksuista (poislukien kohteet, joissa tarjoamme ilmaiseksi TullausTurva -palvelun tai asiakas on maksanut erikseen TullausTurva -lisäpalvelusta).

Suurimman osan tilauksista tullessa ETA/EU-alueen ulkopuolelta niistä pitää tarvittaessa maksaa arvolisävero. Tulli perii lähetyksistä EU:n ulkopuolelta tuonti- ja arvonlisäveroa (24%). Enintään 22 euron arvoiset yksittäiset ostokset ovat kuitenkin täysin verovapaita.

Verosuunnitelua: Koska kaupassamme kaikki tuotteiden hinnat sisältävät myös toimituskulut, niin voi voi olla järkevää tehdä useita erillisiä tilauksia ja maksaa ne myös erikseen (me myös käsittelemme tilaukset täysin erillisinä ja lähetämme tuotteet niiden mukaisesti myös erikseen).

Jos esimerkiksi tarvitset 10 kpl jotain tuotetta, niin voit tehdä siitä vaikkapa 3 - 4 erillistä tilausta, jolloin yksittäisen tilauksen arvo jää alle tullausrajan.

Tullimaksu pitää maksaa, jos tuotteen/tuotteiden arvo ilman postikuluja on yli 150 euroa. Ko. summan ylittyessä tullimaksun suuruus lasketaan tilauksen arvosta sisältäen postikulut. Tästä syystä suosittelemme pitämään yksittäisen tuotetilauksen arvon alle 150 euron (silloin ei siis tullimaksua peritä lainkaan) ja tekemään tarvittaessa useampia erillisiä tilauksia.  
Tullaus

Yli 22 euron arvoiset yksittäiset tilaukset silloin, kun tulli vaatii niistä tulliselvitystä:
Itella postittaa sinulle lähetystä koskevan saapumisilmoituksen silloin, kun EU:n ulkopuolelta saapuva lähetys vaatii tulliselvityksen. Käytännössä vain hyvin pieni osa lähetyksistä vaatii tulliselvitystä.

Ilmoituksessa on mainittu se tullitoimipaikka, jossa voit käydä tullaamassa lähetyksen.

Lähetyksen tullauksen voi tehdä myös netissä käyttäen tullin palvelua: https://asiointi.tulli.fi/nettituonti/
Tällöin sinun ei tarvitse käydä tullissa lainkaan.

Jos asut paikkakunnalla, jossa ei ole tullitoimipaikkaa, saat Itellan saapumisilmoituksen ulkomaanpostin terminaalista Vantaalta. Halutessasi voit pyytää Itellaa siirtämään lähetyksen sinua lähimpänä olevaan tullitoimipaikkaan. Tarkemmat ohjeet ovat saapumisilmoituksessa.

Tavaroiden maahantuontiverotus perustuu tavarasta maksettuun hintaan tai tavaran arvoon. Ota Tulliin mukaan ostamaasi tavaraa koskeva kuitti tai tulostamasi tilausvahvistus.

Voit käyttää myös huolintayritystä asiamiehenäsi, jos et halua tullata lähetystä itse. Huolintayritys veloittaa palveluistaan hinnastonsa mukaan.

Itellan tullauspalveluja hoitaa Postihuolinta. Saapumisilmoituksessa on ohjeet, miten valtuutat Postihuolinnan toimimaan asiamiehenäsi. Postihuolinnan tullaaman lähetyksen voit lunastaa ja noutaa lähipostistasi maksamalla tullilaskun ja huolintapalkkion yhteissumman. Itellan postihuolinta maksaa 24.60 euroa + tullin vaatimat maksut (vähintään 24% arvonlisävero).

Postitullauksia hoitavat tullitoimipaikat
Ahvenanmaan tullipiiri
Maarianhamina

Eteläinen tullipiiri
Hanko, Helsinki (City-palvelupiste), Hämeenlinna, Lahti, Loviisa, Helsinki-Vantaan Postitulli, Siipitie 9

Itäinen tullipiiri
Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola, Lappeenranta

Läntinen tullipiiri
Jyväskylä, Kaskinen, Kokkola, Pietarsaari, Pori, Rauma, Tampere, Turku ja Vaasa

Pohjoinen tullipiiri
Ivalo, Kajaani, Karigasniemi, Kilpisjärvi, Kivilompolo (Hetta), Kuusamo, Muonio, Oulu, Raahe, Rovaniemi, Salla, Tornio, Utsjoki

Lisätietoja: www.tulli.fi

TullausTurva -lisäpalvelu
Mikäli haluat, niin voit tilauksesi yhteydessä ottaa lisäpalveluna TullausTurvan. Palvelu maksaa 24% tilauksesi hinnasta ja sen voit valita tuotekohtaisesti. Mikäli tullausta ei vaadita, niin siitä maksettu suoritus jää eduksemme.

Jos/kun tuotelähetyksesi vaatii tulliselvitystä, niin TullausTurva -palvelumme sisältää tullauspalvelun kokonaisuudessaan mukaanlukien tullin vaatimat maksut.

Suoritamme tullauksen siis kokonaan puolestasi maksuineen kaikkineen arvonlisäveron hinnalla! (Itellan postihuolinta maksaa 24.60 euroa + tullin perimät maksut ja muut huolintayritykset usein huomattavasti enemmän).

Valitessasi TullausTurvan annat suostumuksesi siihen, että me toimimme asiamiehenäsi ja hoitamaan tullauksen puolestasi. Sinun tulee toimittaa meille kopio/valokuva (postitse tai sähköpostin liitetiedostona) Itellan lähettämästä tulliselvitystä vaativan lähetyksen saapumisilmoituksesta ja hoidamme asian 1 - 3 arkipäivässä. Kun tulli on käsitellyt tulliselvityksen, niin lähetys vapautetaan jakeluun ja se saapuu päivässä tai parissa postiluukkuusi tai lähipostiisi (maksikirjeet ja paketit).

Käyttämällä TullausTurvaa voit olla varma tilaamasi tuotteen kokonaishinnasta ja tarvittaessa nopeasta ja tehokkaasta tulliselvityksestä!
 
Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset
Valitettavasti kansainvälinen postinvälitys on toisinaan kovakouraista ja joskus tuotteet voivat vaurioitua matkallaan. Tämän takia on hyvä tarkastaa lähetyksen paketin kunto ja mahdolliset vauriot heti vastaanottaessa lähetystä. Mikäli tuotteesi on vaurioitunut toimituksessa, niin ilmoita siitä heti meille. Säästä asian selvittämistä varten tuotteen lisäksi myös lähetyspaketti/-kuori.

Yritys ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy yrityksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, lakosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta yrityksen toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.

Osta Netista © 2018